اخبار فولاد و مقالات تخصصی شیت مارکت

تفاوت نورد سرد با نورد گرم
شقایق فرحزادی 1395

تفاوت نورد سرد با نورد گرم

مطلب قبلی مطلب قبلی کاربرد ورق فولادی در صنعت
مطلب بعدی دلایل مهم برای گالوانیزه کردن فولاد دلایل مهم برای گالوانیزه کردن فولاد

تفاوت نورد سرد (ورق روغنی) با نورد گرم (ورق سیاه)

همان طور که می دانید روش تولید ورق در صنعت به دو صورت نورد سرد یا همان ورق روغنی و نورد گرم یا همان ورق سیاه انجام می پذیرد. البته تفاوت نورد سرد (ورق روغنی) با نورد گرم (ورق سیاه) تنها در روش تولید نبوده و این دو محصول تفاوت های دیگری نیز با یکدیگر دارند که در این مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت.

نورد گرم چیست؟

در روش تولید نورد گرم ورق از بین دو غلتک عبور می کند که فاصله بین این غلتک ها کمتر از ضخامت فلز است و در خلاف جهت یکدیگر حرکت می کنند. با توجه به این که سرعت چرخش غلتک ها بیشتر از صفحه ای است که ورق بر روی آن حرکت می کند، ضخامت ورق کاهش پیدا خواهد کرد.

میزان کاهش ضخامت فلز در این روش به میزان اصطکاک ورق بستگی دارد و شما می توانید با تغییر سرعت این غلتک ها ضخامت ورق های روغنی خود را نیز کاهش دهید. از جمله کاربرد ورق تولید شده در نورد گرم عبارت است از:

1- ساخت سوله

2- صنعت ساختمان سازی

3- ساخت قطعات خودرو

4- ساخت تجهیزات کشاورزی

5- ساخت سازه های دریایی و تجهیز ات کشتی ها

6- ساخت لوله های انتقال نفت و گاز و آب

7- صنعت لوازم خانگی و مبلمان شهری

 

 

نورد سرد چیست؟

 

پس از این که ورق ها به روش نورد گرم (ورق سیاه) به تولید رسید، در مرحله اسیدشویی قرار می گیرد و ضخامت آن کاهش می یابد. در این روش انعطاف پذیری و حالت پذیری ورق نیز افزایش خواهد یافت. ولی به طور کلی می توان گفت روش نورد سرد بر روی کاهش ضخامت ورق های تولید شده در نورد گرم متمرکز است.

از جمله کاربردهای ورق های تولید شده در نورد سرد به شرح زیر می باشد:

1- ساخت پروفیل های مبلی

2- ساخت لوام خانگی

3- ساخت قطعات خودرو

4- تولید پنل های غیرقابل انعطاف

5- ساخت پروفیل های ساختمانی و قوطی

6- ساخت قفسه های فلزی

نورد گرم و سرد چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟

در زیر می توانید تفاوت های عمده نورد سرد و گرم را بخوانید:

ابعاد

سایز یکی از عواملی است که می توان آن را تفاوت نورد سرد (ورق روغنی) با نورد گرم (ورق سیاه) دانست. ورق سیاه دارای سطحی خشن و زبر بوده و فاقد تلورانس ابعادی دقیق می باشد. در روش تولید نورد گرم از ضخامت ورق کاسته و به طور تقریبی این ضخامت از 25 میلی متر به 6 میلی متر تغییر می کند.

در صورتی که ضخامت ورق اولیه نزدیک به 6 میلی متر باشد جهت تشکیل کویل می توان آن را به دور محور پیچید. کویل های به وجود آمده ماده اولیه جهت روش نورد سرد است. در این روش تولید به خوبی سطح ورق پرداخت می شود و ورق های تولید شده ضخامت و تلورانس کمتری دارد.

 

 

مصرف کنندگان

هنگامی که برای مصرف کننده ویژگی های مکانیکی و مقاومت ورق در اولویت قرار دارد و به ظاهر کار اهمیت نمی دهد، اغلب از ورق سیاه استفاده می کند. ورق های تولید شده در روش نورد سرد یا همان ورق های روغنی ظاهری صیقل دارند و در صورتی که برای مصرف کننده ظاهر ورق مهم است، مورد استفاده قرار می گیرد.

کیفیت

از دیگر تفاوت نورد سرد (ورق روغنی) با نورد گرم (ورق سیاه) که اهمیت بسیاری دارد، کیفیت این دو ورق می باشد. برای تولید ورق سرد و گرم از دستگاه های مدرن و پیشرفته استفاده می شود. ولی دستگاه های تولید ورق سیاه در مقایسه با ورق های روغنی قیمت ارزان تری دارد.

برای تولید ورق های روغنی نیاز به دستگاه های گران تر است و از این رو ورق های تولید شده در روش نورد گرم به دلیل شکل و ابعاد استاندارد فروش بیشتری دارد. از طرفی ورق های روغنی سطح صاف تر و یکنواخت تری دارد و میلگردهای تولید شده در این روش دارای سختی بیشتری نسبت به نورد گرم است. اگر می خواهید درباره ی روش های تولید ورق روغنی بیشتر بخوانید مقاله نحوه تولید ورق روغنی را بخوانید!

کاربرد

کاربرد ورق های سیاه و ورق های روغنی دو فاکتوری است که باید حتما در لیست تفاوت نورد سرد (ورق روغنی) با نورد گرم (ورق سیاه) گنجانده شود. ورق های تولید شده در نورد گرم دارای ابعاد بزرگ تری است و در نتیجه مکان هایی که نیاز به ورق فلزی با ابعاد بزرگ دارند مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین ورق های تولید شده در نورد گرم انعطاف پذیری و دوام بالایی دارند. درباره ی ورق سیاه و کاربردهای آن بیشتر بخوانید.

قیمت

یکی از مهم ترین تفاوت نورد سرد (ورق روغنی) با نورد گرم (ورق سیاه) که بر روی میزان فروش این ورق ها تاثیر می گذارد، قیمت این دو محصول می باشد. با توجه به این که فرایند نورد سرد پیچیدگی بیشتری نسبت به فرایند نورد گرم دارد، طبیعتا ورق های تولید شده در نورد سرد دارای قیمت بالاتری نیز می باشد.

 

 

مزایای فرایند نورد سرد و نورد گرم

ورق گرم دارای ابعاد دقیق تری نسبت به ورق های سرد می باشد.

ورق هایی که در فرایند نورد گرم تولید می شود انعطاف پذیری بالایی دارد و به راحتی می توان آن را تغییر شکل داد.

ورق های روغنی دارای ابعاد دقیق تری نسبت به ورق های سیاه می باشند.

ورق روغنی بهتر است یا ورق سیاه؟

شاید شما هم پس از مطالعه تفاوت نورد سرد (ورق روغنی) با نورد گرم (ورق سیاه) از خود بپرسید که کدام یک از این ورق ها برای کار من بهتر است. تشخیص این که ورق سیاه بهتر است یا ورق روغنی به نوع کاربرد شما بستگی دارد.

بنابراین شما ابتدا باید نیازهای خود را از ورق در نظر بگیرید و با مطالعه مطالب بالا بهترین ورق را خریداری کنید.

 

 

خرید ورق سیاه و ورق روغنی

ورق سیاه و ورق روغنی هر دو از جمله ورق های بسیار کاربردی و مهم در صنعت است که برای ساخت بسیاری از لوازم مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به این که دستگاه و روش تولید این دو ورق اهمیت بسیاری دارد، توصیه می کنیم در هنگام خرید به کیفیت و ویژگی های این دو محصول بسیار توجه نمایید.

بنابراین خرید از فروشگاه های مجاز و معتبر این امکان را به شما می دهد که محصول باکیفیتی را خرید کنید. جهت کسب راهنمایی بیشتر و خرید باکیفیت ترین ورق با ما تماس بگیرید.

Rate article

بدون رتبه
رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه

اشتراک

Print

نظر

Collapse Expand نظرات (0)
You don't have permission to post comments.

انتخابگر پوسته